Hoe vind ik een goede makelaar? - De Vos MakelaardijHoe vind ik een goede makelaar?

Een woning is een grote investering. Om die reden wilt u graag zaken doen met een betrouwbare makelaar. Om ervoor te zorgen dat u de juiste makelaar vindt, kunt u vijf dingen doen, namelijk:

 1. Recensies aandachtig bekijken;

 2. Navraag doen in uw netwerk;

 3. Nagaan of ze lid zijn van een brancheorganisatie;

 4. Bekijken of ze aan uw wensen voldoen.


1. Recensies aandachtig bekijken

Ieder bedrijf - en dus ook makelaars - kan men tegenwoordig van een waardeoordeel voorzien. Dit gebeurt dan ook massaal. Consumenten geven aan hoe zij de producten en diensten van een bepaalde onderneming hebben ervaren. Dat is mooi, want daar kunt u uw voordeel mee doen. Voorkom echter dat u afgaat op één recensie. Kijk altijd naar het hele verhaal. Websites met onafhankelijke reviews zijn o.a.:

 • Funda;

 • Google Mijn Bedrijf;

 • Feedback Company.

2. Navraag doen in uw netwerk

Mond-tot-mond is één van de krachtigste vormen van reclame. Dat is niet voor niets. Ervaringen van bekenden uit uw omgeving hebben namelijk vaak een betrouwbaarder imago. Ze hebben namelijk geen winstoogmerk. De eerste stap in het vinden van een geschikte makelaar is het vragen van advies bij familie, vrienden en kennissen.

3. Nagaan of ze lid zijn van een brancheorganisatie

Iedereen kan makelaar worden. Om de kwaliteit van diensten te waarborgen zijn er brancheorganisaties opgericht. Leden hiervan moeten aan tal van eisen voldoen. Zo weten consumenten zeker dat ze met een betrouwbare partij te maken hebben. Ook kunnen ze bij een conflict terecht bij een geschillencommissie. De Vos Makelaardij is aangesloten bij VastgoedPRO. Andere brancheorganisaties zijn o.a.:

 • NVM;

 • VBO. 

4. Bekijk of ze aan uw wensen voldoen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dit geldt binnen de vastgoed net zo goed. Gelukkig zijn makelaars vaak in één of meerdere doelgroepen gespecialiseerd. Zo vindt u altijd één die écht bij u past. Bepaal hiervoor eerst wat uw wensen zijn. Wilt u bijvoorbeeld graag dat ze via een Whatsapp bereikbaar zijn? Of geniet het afspraken in de avonden en weekenden toch uw voorkeur?

Wat zeggen onze klanten?

Mijn makelaar, Matteije de Vos, heeft mij op een deskundige manier geadviseerd en begeleid op de weg naar de verkoop van mijn woning. Ook de feedback die ik op sommige momenten kreeg was zeer bruikbaar. Kortom, volgens mij een makelaar met een hart voor huizen en voor mensen.

- Dhr. J. Renes (4 december 2017)

Matteije is een prima ondernemer. Weet wat hij kan en wat hij wil. Steekt veel tijd en energie in zijn bedrijf en de klanten. Zeer persoonlijk en direct in contact en goed bereikbaar. Zijn vakkennis is uitstekend. Ik ben tevreden over hem en zal hem zeker aanbevelen.

- Mevr. de Vries (3 december 2017)

Een prettige manier van communiceren en houdt zich aan de gemaakte afspraken. Is duidelijk, heeft een visie waardoor je weet waar je aan toe bent. Verder goed bereikbaar en bereid om mee te denken. Dit alles voor een aantrekkelijk tarief. Binnen 4 weken was ons huis verkocht. Kortom, we kunnen de Vos makelaardij zeker aanraden!!

- Oud-eigenaar Arumerstraat 22 (4 september 2017)

Waarom de Vos Makelaardij

 • een waardebepaling van uw woning is altijd gratis en vrijblijvend;
 • no-nonsens mentaliteit (Friese mentaliteit)
 • doelgericht en scherp onderhandelen
 • gemiddelde beoordeling boven de 9!
 • deskundig en gecertificeerd
 • professionele woningpresentatie
 • en denkt in kansen!


De Vos Makelaardij helpt u graag verder

Bij De Vos Makelaardij staat goed bereikbaar zijn hoog in het vaandel. Als u uw droomhuis heeft gevonden, is het fijn dat u snel kunt handelen. Schroom niet en bel, app of mail gerust.

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy