Harlingerstraatweg 77

Harlingerstraatweg 77
LEEUWARDEN

Vraagprijs:
€ 569.000 k.k.

Harlingerstraatweg 77, LEEUWARDEN

woningtype
Woonhuis

woonoppervlakte
184 m²

Aantal kamers
7 kamers, 7 slaapkamers

Locatie
LEEUWARDEN

Foto's

Omschrijving

Gelegen aan de meest voorname straat van Leeuwarden, de Harlingerstraatweg, staat dit statige en ruime herenhuis met een karakteristiek rieten dak dat een vleugje historie toevoegt aan het moderne comfort van een hybride warmtepomp. Mede daardoor heeft de woning een zeer gunstig energielabel B. Het plantsoen grenzend aan de achtertuin is een ideale en veilige speelplaats voor kinderen.

Met vijf ruime slaapkamers, twee stijlvolle badkamers en een tuin op het zuiden biedt dit huis een compleet pakket. Gunstig gelegen in de geliefde Vosseparkwijk, op loopafstand van het levendige centrum en met eenvoudige toegang tot uitvalswegen, vormt deze woning een ideale woonplek.
Dit gemeentelijk monument is oorspronkelijk gebouwd in 1935 en uitgebreid in 2007 met een schitterende aanbouw. De ruime eetkeuken op de begane grond en het ruime dakterras op de verdieping bieden beide prachtig uitzicht op de achtertuin en groenvoorzieningen.

De zonnige achtertuin van circa 20 diep en 6 meter breed biedt directe toegang tot het aangrenzende groen, een perfecte speelplek voor kinderen. Via de Marsumerstraat is er een achterom naar de woning via het groen.
Dit huis biedt niet alleen een aangename woonsfeer, maar ook een stukje geschiedenis met eigentijds comfort. Ontdek de mogelijkheden van wonen in dit charmante herenhuis aan de Harlingerstraatweg, waar geschiedenis en moderniteit samenkomen.

De woning is een gemeentelijk monument, is in 1935 gebouwd onder architectuur van G.A. Heldoorn en in 2007 aan de achterzijde voorzien van een fraaie aanbouw. In deze onder architectuur van Bauke Tuinstra (TWA architecten BNA te Burdaard) gerealiseerde aanbouw bevindt zich op de begane grond de royale eetkeuken en op de verdieping is een groot dakterras, van waar u fraai uitzicht over de achtertuin en het plantsoen heeft en van de late avondzon kunt genieten. De zonnige, fraai aangelegde achtertuin op het zuiden is ongeveer 20 meter diep en 6 meter breed. De achtertuin grenst aan een groot plantsoen met bomen. Vanuit de Marsumerstraat is de woning via dit plantsoen achterom bereikbaar.

Indeling begane grond:
- entree
- vestibule
- gang
- toiletruimte
- doorzon-woonkamer met parketvloer
- open Bulthaup keuken met inductie kookplaat met wokbrander, quooker, koelkast, vaatwasser, oven
- provisiekelder met waterontharder
- bijkeuken met witgoed aansluitingen

1e verdieping:
- overloop met separaat toilet
- twee slaapkamers aan de straatzijde
- grote masterbedroom met toegang naar balkon aan de tuinzijde
- badkamer met vloerverwarming, ligbad, inloopdouche en wastafelmeubel

2e verdieping:
- overloop
- twee slaapkamers
- badkamer met inloopdouche
- werk/hobbykamer
- bergruimte

Zolder:
- royale zolderruimte via schuiftrap bereikbaar

Tuin:
- fraai aangelegde achtertuin met achterom op het zuiden met overkapping en houten berging

Algemeen:
- energielabel B geldig tot 15-12-2030
- CV ketel Remeha Techneco Dru met warmtepomp (radiatoren ingeregeld i.v.m. warmtepomp)
- spouwmuurisolatie met isolatiekorrels
- schelpenisolatie in de kruipruimte
- beneden verdieping HR++ beglazing
- vernieuwde kozijnen met dubbel glas op de 1e en 2e verdieping
- zoldervloer geïsoleerd
- buitenschilderwerk uitgevoerd in 2023

De verkoopinformatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Toelichtingsclausule NEN2580. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Over deze woning

Locatie

Over dit object

Overdracht
Statusbeschikbaar
Prijs€ 569.000 k.k.
Bouw
Bouwjaar1935
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte184 m²
Perceeloppervlakte270 m²
Woning Inhoud742 m³
Kamers7 (7 slaapkamers)
Energie
EnergielabelB

Plan een bezichtiging

Vraag direct een bezichtiging aan voor deze woning. We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om een afspraak te maken.

*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies, Disclaimer en Privacy