Freiahof 19

Freiahof 19
FEANWALDEN

Vraagprijs:
€ 429.500 k.k.

Freiahof 19, FEANWALDEN

woningtype
Woonhuis

woonoppervlakte
117 m²

Aantal kamers
4 kamers, 3 slaapkamers

Locatie
FEANWALDEN

Foto's

Omschrijving

Het is bijzonder wonen in deze vrijstaande woning met drie slaapkamers en vrijstaande geïsoleerde garage met carport. De woning is gelegen aan het Freiahof in een groene omgeving. Op een willekeurige lentedag geniet je heerlijk van de rust en natuur zoals sjilpende vogels. Freiahof is een woonwijk annex buurtschap op zichzelf. De woonwijk is gelegen net buiten de bestaande bebouwing van Feanwâlden en het hofje is doodlopend, waardoor hier alleen bestemmingsverkeer komt. De locatie heeft een rijke en productieve geschiedenis. In 1879 werd hier een boter- en kaasfabriek gesticht en in 1918 werd er een nieuwe fabriek in beton gebouwd met een kenmerkende hoge schoorsteen. Door de schaalvergroting van andere zuivelfabrieken, moest de fabriek in 1969 haar deuren sluiten. De voormalige fabriek is steen voor steen afgebroken en weer opgebouwd in het openluchtmuseum in Arnhem. Ook zijn hier de stoommachines die werden gebruikt, nog te bewonderen.

INDELING

Begane grond:
Je komt de woning binnen aan de voorzijde in de lichte hal met toilet en meterkast. Vanuit de hal loop je de fijne woonkamer binnen. De woonkamer is met een oppervlakte van 38 m2 ruim te noemen en is heel licht door de vele raampartijen. Je stapt zo de tuin in via de openslaande tuindeuren aan de zijkant en achterkant. Grenzend aan de woonkamer bevindt zich de open keuken. De keuken is voorzien van een koelkast, vriezer, combi-oven, koffiemachine, een inductie kookplaat met afzuiging, vaatwasser en een quooker. Via de keuken loop je de bijkeuken binnen waar de witgoed aansluiting zit, opstelling CV ketel en achterdeur.

Verdieping:
Via de open trap in de woonkamer kom je op de overloop. Op de verdieping bevinden zich drie slaapkamers. De eerste slaapkamer is circa 15 m2 groot en geeft toegang tot de bergruimte (boven de trap). De tweede slaapkamer is circa 9 m2 groot en bevindt zich aan de achterzijde. Deze slaapkamer heeft een dakkapel over de volledige breedte van de slaapkamer. De derde slaapkamer is circa 17 m2 groot en is ook aan de achterzijde gelegen. De badkamer is voorzien van inloopdouche, toilet en wastafelmeubel met twee waskommen.

Algemeen:
- Energielabel A+ geldig tot 1 juni 2031
- Airco in de woonkamer en twee slaapkamers.
- Ventilatie door middel van een WTW (Warmte Terug Win unit)
- De woning wordt verwarmd middels CV ketel met in de gehele woning vloerverwarming
- De installatie is voorbereid voor toepassing van een warmtepomp
- 7 zonnepanelen
- Fraai aangelegde tuin met drainage

Vrij wonen in Feanwâlden
Feanwâlden is een dorp in de gemeente Dantumadiel in de provincie Friesland. Het dorp telt ongeveer 3500 inwoners. Sinds 2009 is de Friese naam Feanwâlden de officiële naam.

Bereikbaarheid
Feanwâlden ligt op geringe afstand van Leeuwarden, Drachten en Dokkum. In 2016 is de Centrale As gerealiseerd. Deze is aangelegd om onder andere de bereikbaarheid van het noorden van Friesland te vergroten. Deze snelweg loopt ten zuiden van Feanwâlden en vormt als het ware een tweede rondweg, die niet ver van de bestaande rondweg ligt. Bijvoorbeeld de stad Leeuwarden is door de Centrale As beter, maar vooral sneller bereikbaar.

Openbaar vervoer
Feanwâlden heeft een bijzondere positie in het openbaar vervoer netwerk in Noordoost Fryslân. Het dorp is gelegen aan de Spoorlijn Groningen - Leeuwarden. Door de komst van een extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden wordt deze positie versterkt. Op dit moment stopt op Station Feanwâlden 2 keer per uur een stoptrein en een keer de sneltrein in beide richtingen. Ook heeft Feanwâlden een goede bus voorziening.

Scholen
Feanwâlden heeft twee basisscholen. De Christelijke basisschool de Frissel met ongeveer 150 leerlingen en de openbare basisschool dr. Theun de Vriesskoalle met ongeveer 150 leerlingen. Voor voortgezet onderwijs bieden bijvoorbeeld Burgum, Leeuwarden, Dokkum of Buitenpost goede voorzieningen. Hier zijn verschillende middelbare scholen. Voor MBO of HBO scholen zijn zij aangewezen op bijvoorbeeld Leeuwarden of Groningen.

Voorzieningen
Het dorp Feanwalden heeft diverse dagelijkse voorzieningen zoals ander andere een supermarkt, een slager, een bakker, een bloemist en ga zo nog maar even door. Ook heeft Feanwâlden diverse eetgelegenheden waaronder een snackbar en een chinees restaurant. Kortom genoeg dagelijkse voorzieningen voor een gemiddeld groot dorp. Het dorp kent ook diverse sportverenigingen waaronder een korfbal, voetbal en tennisvereniging. Het grootste speelpark van Friesland “Sanjesfertier” en amusementspark “Sanjesplezier” zijn gelegen nabij Feanwâlden.

Natuur
Feanwâlden heeft een nieuw natuurgebied genaamd “De Klyndobbe”. Het gebied bestaat uit circa tweehonderd hectare boerenland, waar natuur van is gemaakt. Het is aangelegd als onderdeel van de ecologische hoofdstructuur, maar is ook toegankelijk voor wandelaars, kleine boten en kano’s. Het nieuwe natuurgebied is een verbindingszone tussen de Grote Wielen, de Zwemmer en het Lauwersmeergebied.

Deze verkoopinformatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Toelichtingsclausule NEN2580. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Over deze woning

Locatie

Over dit object

Overdracht
Statusverkocht
Prijs€ 429.500 k.k.
Bouw
Bouwjaar2021
Bouwvormbestaande bouw
Type ObjectWoonhuis
HoofdfunctieWoonruimte
Indeling
Woonoppervlakte117 m²
Perceeloppervlakte514 m²
Woning Inhoud437 m³
Kamers4 (3 slaapkamers)
Energie
EnergielabelA+

Helaas

Dit object is niet meer beschikbaar

Bekijk ons gehele aanbod of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 058 203 70 72 voor direct contact.

Contact opnemen